nieuws

Celstraf voor oplichter uit Vriezenveen

Oplichter Vriezenveen krijgt celstraf
Oplichter Vriezenveen krijgt celstraf
Een man uit Vriezenveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf en een taakstraf, wegens het oplichten van het Ministerie van Defensie.
De 46-jarige man wist in 2010, via een vriendin die bij het Financieel Dienstencentrum van Defensie in Limburg werkte, aan facturen van leveranciers te komen. Die facturen werden door de Vriezenvener vervalst en voorzien van rekeningnummers. Daarna werden de vervalste facturen door de werkneemster van Defensie ingevoerd in het betalingssysteem en kwam het geld bij hem terecht.

Hulp van bekenden

De zaak kwam aan het licht na meldingen van ongeruste leveranciers. Onderzoek van Defensie wees uit dat de facturen van de leveranciers wel verwerkt waren, maar dat het geld op rekeningen van bekenden van de Vriezenvener waren overgemaakt. Deze mensen verklaarden later bij de politie dat de man hen gevraagd had of hij hun bankrekening mocht gebruiken. Het gestorte geld gaven ze daarna aan de man.
De rechtbank veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 171 dagen en een taakstraf van 216 uur. Hij moet 43.000 euro terug betalen aan Defensie. Een medeverdachte uit Westerhaar-Vriezenveensewijk kreeg een gevangenisstraf van 75 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. De medewerkster van het Ministerie van Defensie werd vorig jaar al veroordeeld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.