nieuws

Cel voor Zwolse ex-directeur bedrijf Marco Borsato

Rechtbank Zwolle veroordeeld ex-directeur
Rechtbank Zwolle veroordeeld ex-directeur
De voormalige directeur van The Entertainment Group van Marco Borsato is vandaag door de rechtbank Zwolle veroordeeld tot 10 maanden cel.
Volgens de rechtbank is bewezen dat de 58-jarige Leo W. uit Zwolle 300.000 euro van The Entertainment Groep heeft verduisterd en voor miljoenen aan valse facturen indiende.
Het bedrijf ging in september 2009 failliet. De Zwollenaar was tot kort voor het faillissement financieel directeur bij het bedrijf. Met de valse facturen werd er btw teruggevorderd om onder meer de concerten van Diana Ross te bekostigen. Voordat W. aan de slag ging, was de financiële positie van The Entertainment Group al met 10 miljoen euro verslechterd door te dure overnames.

Eis was 22 maanden

Tegen de Zwollenaar was een celstraf van 22 maanden geëist. De rechtbank kwam echter tot een lagere straf omdat ze het door W. persoonlijk genoten voordeel lager inschat. Volgens de oud-directeur stelde hij valse facturen op om te kunnen aantonen dat er veel mankeerde aan de boekhouding. Wel nam hij daarmee echter bewust het risico dat de facturen daadwerkelijk gebruikt werden, onder meer om belasting mee terug te vragen, stelde de rechtbank.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.