nieuws

Nieuwe jeugdopleiding Go Ahead Eagles van start in Deventer

De nieuwe jeugdopleiding van Go Ahead Eagles in Deventer is van start gegaan. Talentvolle jeugd uit de regio heeft zich in de kijker kunnen spelen op instuifdagen.
Initiatiefnemers van de opleiding, John Oude Wesselink en Henk ten Cate, hebben uit de deelnemers de krenten uit de pap gekozen. Die worden samengevoegd met een lijst spelers die de club zelf heeft gescout. Vanaf aanstaand voetbalseizoen moeten er dan weer een A-, B- en C-team aantreden.

Beperkt budget om spelers te kopen

Go Ahead Eagles had in het verleden één van de beste jeugdopleidingscentra van Nederland. De jonge talenten kwamen van heinde en verre. Een aantal van hen verbleef in een jeugdhuis aan de Brinkgreverweg. Bekende voetballers, die bij Go Ahead zijn opgeleid zijn Marc Overmars, René Eijkelkamp en Bert van Marwijk. Maar de lijst is nog veel langer.
De voornaamste reden om weer met een eigen jeugdopleiding te starten, is het beperkte budget om spelers aan te kopen. "Als je zelf spelers gaat opleiden, hoef je ze niet aan te kopen. Met een beetje geluk kun je zelfs na een aantal jaren juist goed verkopen", zegt John Oude Wesselink. "De bedoeling is om in een jaar of drie weer 'eigen' spelers in het eerste te hebben staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.