nieuws

Partij in Enschede moet spandoeken voor verkiezingen weghalen

Illegale spandoeken boven parkeergarage weggehaald
Illegale spandoeken boven parkeergarage weggehaald
De gemeente Enschede heeft twee verkiezingsspandoeken van Enschede Solidair laten weghalen. De banners waren zonder vergunning opgehangen boven twee ingangen van de Van Heekgarage.
Boven de oostingang hing een banner met een standpunt van de partij over de lokale lasten. Boven de westingang bekritiseerde Enschede Solidair drie van de vier coalitiepartijen. De parkeergarage en de hekken waar het aan is bevestigd, zijn van de gemeente en die heeft daar volgens een woordvoerder geen vergunning voor gegeven.

Nog acht spandoeken

Volgens de partij is gemeld dat de banners daar zouden komen en is er een vergunningaanvraag toegestuurd. De betrokken ambtenaar zou hebben gemaild dat de partij die spandoeken maar gewoon op moest hangen en achteraf een vergunning kon aanvragen.
Volgens woordvoerder Meijer Hof van de Enschede Solidair is dat vier jaar geleden op exact dezelfde manier gegaan maar konden de banners toen wel blijven hangen. Hij heeft op acht andere plekken in de stad ook spandoeken opgehangen, onder andere aan het viaduct over de Westerval, aan de fietsbrug over de Auke Vleerstraat en in de buurt van de Alphatoren. "Die laten we gewoon hangen, laat de gemeente maar aantonen dat we fout zitten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.