nieuws

HSC'21 en DETO gaan samenwerken

Peter Visser
Peter Visser
Topklasser HSC '21 uit Haaksbergen gaat samenwerken met hoofdklasser DETO Twenterand. Donderdagavond werd een overeenkomst daartoe bekrachtigd.
Dat gebeurde voorafgaand aan het bekerduel tussen beide ploegen in de kwartfinale om de districtsbeker in Vriezenveen die verrassend door de hoofdklasser met 4-1 werd gewonnen. De clubs werken al een jaar samen op voetbalgebied en willen daarmee ook op officiële wijze doorgaan. HSC en DETO zijn allebei grote clubs met veel jeugd. HSC'21 bivakkeert met het eerste team al jaren op het hoogste zondag-amateurniveau. Het Vriezenveense DETO degradeerde vorig jaar uit de zaterdagtopklasse.

Jeugdopleiding

Volgens technisch directeur Peter Visser van HSC'21 is met name de jeugdopleiding een speerpunt in de samenwerking. Op de site van de Haaksbergse club zegt hij: “We gaan samen voor doorontwikkeling van kennis en beleid door het delen van kennis en informatie, het versterken van het kader, de staf en begeleiding, spelersbeleid, bijvoorbeeld ook in de scouting, het optimaliseren van faciliteiten, door bijvoorbeeld gezamenlijke aanschaf van materiaal, uitbreiding van het netwerk en het spelen van onderlinge wedstrijden. Centaal staan dus voetbaltechnische zaken, maar desgewenst zou ook verbreding naar andere portefeuilles kunnen plaatsvinden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.