nieuws

Geert Plender stopt na historische marathon

Geert Plender is donderdagavond definitief gestopt als marathonschaatser. De Kampenaar reed zijn laatste rondjes in het Olympisch stadion in Amsterdam waar hij vroegtijdig de strijd moest staken.
De 29-jarige Plender begon als inline-skater en  is acht jaar A-rijder geweest in het schaatsmarathonpeloton. Zijn laatste ploeg was de van Werven-formatie. Zijn grootste succes behaalde hij vorig jaar toen hij tweede werd op het Open Nederlands Kampioenschap op de Oostenrijkse Weissensee. Hij moest toen alleen Jorrit Bergsma voor zich dulden. Plender wil zich nu gaan toeleggen op het tekstschrijven. Hij is ook al freelance journalist.
De marathon in Amsterdam werd een prooi voor BAM-rijder Bob de Vries. Op de zogenoemde 'Coolste baan van Nederland' die deze maand is neergelegd in het Olympisch Stadion won hij de historische wedstrijd door in een sprint de winnaar van de Olympische tien kilometer, Jorrit Bergsma, te kloppen. Jouke Hoogeveen werd derde. Bij de dames won Carien Kleibeuker. Zij is net als Bergsma, ook terug van de Olympische Spelen in Sotsji waar ze verrassend brons pakte op de 5000 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.