nieuws

Rechtszaak over sollicitant uit Deventer die 'donker gekleurde neger' werd genoemd

Het Openbaar Ministerie gaat een 29-jarige man uit Arnhem vervolgen, die een sollicitant uit Deventer discrimineerde vanwege zijn ras.
De verdachte is medewerker van een elektronicabedrijf in Arnhem. Het bedrijf plaatste vorig jaar een vacature voor een stage. De sollicitant, Jeffrey Koorndijk, reageerde per mail op deze vacature. Hij kreeg een reactie daarop, die niet voor hem bestemd was. De Arnhemmer drukte op 'antwoorden' in plaats van op 'doorsturen'.

Donker gekleurde neger

In zijn antwoord schreef de verdachte onder meer: "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde neger''. Dit mailtje was bestemd voor de eigenaar van het bedrijf. Volgens het Openbaar Ministerie is de mail discriminerend vanwege ras en daarom is besloten de Arnhemmer voor de rechter te brengen. Het discriminerende mailtje is op sociale media verschenen en zorgde voor veel ophef. De verdachte is per e-mail bedreigd door een 29-jarige man uit Hoorn die ook vervolgd wordt. Beide zaken dienen nog voor de zomer bij de rechtbank in Arnhem.
Jeffrey zelf is behoorlijk aangedaan door het hele verhaal, hij wil voorlopig niet meer in de media reageren, aldus zijn moeder. "We laten nu een advocaat het woord doen voor ons, zodat er eenduidige en zuivere berichtgeving vanaf onze kant komt."
De directie van het elektronicabedrijf wil niet reageren op de vervolging van hun medewerker.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.