nieuws

Bezwaar tegen meer evenementen op terrein luchthaven in Enschede

Bezwaar tegen meer evenementen in Hangar 11
Bezwaar tegen meer evenementen in Hangar 11
De Stichting Lonneker Land en VOLT-Twente leggen zich niet neer bij de vergunning voor Hangar 11 op het terrein van de luchthaven. Ze stappen naar de rechter.
De vergunning maakt het mogelijk dat de hangar wordt gebruikt voor allerlei evenementen. Nu worden niet meer dan drie evenementen per jaar toegestaan, maar eigenaar ADT wil dat uitbreiden zodat de hangar ook geld oplevert.
De gemeente is daar vorig jaar onder voorwaarden mee akkoord gegaan. Zo moest de verkeersoverlast beperkt zijn en zijn er grenzen gesteld aan het geluid bij die evenementen. Omdat het dichtstbijzijnde huis op zo'n 200 meter staat, vermoedt de gemeente dat de overlast beperkt blijft.
Volgens de Stichting Lonneker Land en VOLT-Twente wordt in de vergunning bijna alles toegestaan en zijn zelfs house party’s, met heel harde muziek tot 1 uur ’s nachts niet uitgesloten. Zij zijn ervan overtuigd dat Lonneker en het natuurgebied de Lonnekerberg daar veel last van gaan krijgen. Voor hen is het de bevestiging dat het luchthaventerrein een vrijstaat wordt waar alles mag, als er maar inkomsten worden gegenereerd voor de in hun ogen zwaar verliesgevende plannen voor het gebied. Beide organisaties zeggen de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet te zien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.