nieuws

RIBW Overijssel trekt teugels aan na sjoemelen met declaraties

Het RIBW Overijssel gaat 'indringende gesprekken' voeren met de overgebleven medewerkers over het omgaan met budgetten. Aanleiding daarvoor is het ontslag van een volledig zorgteam van 7 mensen, omdat die sjoemelden met declaraties.
"Ze zijn niet goed omgesprongen met de hen toegewezen budgetten, de grenzen van de RIBW zijn ruim overschreden," aldus Aart van Walstijn, lid van de raad van Bestuur van RIBW Overijssel. Volgens het RIBW was ontslag de passende maatregel, maar er is niet gekozen om de zaak over te dragen aan de politie. "Daar hebben we wel bij stil gestaan, maar wij vinden dat de betrokken mensen door het ontslag voldoende gestraft zijn."

"Puntjes moeten op de i"

Volgens Van Walstijn gaat het om een incident, maar is er wel gekeken of er maatregelen nodig zijn om dit in de toekomst te voorkomen. Aan het controlemechanisme en regels ligt het niet, volgens Van Walstijn moet het gezocht worden in de manier waarop medewerkers met de regels omgaan.
"We willen dat de organisatie hiervan leert, dat het in de toekomst niet meer voorkomt. De spelregels zijn goed, maar de puntjes moeten op de i, dat gaan we doen door indringende gesprekken te voeren met medewerkers."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.