nieuws

Bewoners Piet Heinweg Nijverdal willen oplossing voor overlast Combiplan

Zeven gezinnen aan de Piet Heinweg in Nijverdal balen van de overlast van de treinen die door de tunnelbak van het Combiplan, vlak langs hun huizen, rijden. Ze willen dat ProRail en Rijkswaterstaat ze uitkoopt.
Al een klein jaar razen de treinen niet meer volledig zichtbaar door Nijverdal. Ze maken sinds april 2013 gebruik van de combitunnel. Door nu de treinen, en in de toekomst ook de auto's, door die tunnel te laten gaan, moet het dorp een stuk veiliger worden, minder last hebben van files en moet de geluidsoverlast verminderd worden. Alleen maar winnaars, zou je denken. Maar daar denken zeven gezinnen aan de Piet Heinweg heel anders over.

Klachten zijn bekend

Sinds de tunnel in gebruik is, hebben zij te maken met trillingen: een herrie die vergelijkbaar is met een aanstormende metro, aldus de bewoners. ProRail en Rijkswaterstaat bevestigen dat de klachten bij hen bekend zijn.
Vorige week hebben de bewoners allemaal een brief gekregen, waarin staat dat de klachten de komende maanden worden onderzocht. Rijkswaterstaat wil verder niet op de kwestie reageren.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.