nieuws

Heracles Almelo in eigen huis onderuit tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft vanavond het thuisduel met sc Heerenveen verloren. De ploeg van trainer Jan de Jonge begon goed, maar gaf het duel uit handen en zag de gasten met 2-1 winnen.
Heracles begon sterk aan het duel en dat leverde enkele kansen op. Zo werd een schot van Cziommer geblokt en schoot hij even later een vrije trap in de muur. Aan de andere kant schoot Kum hoog over. Heracles kwam wel op voorsprong. Tannane schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen na 26 minuten. Tien minuten later was het gelijk. De Roon kopte de gelijkmaker binnen uit een vrije trap. En die 1-1 was ook de ruststand.
Direct na rust kon Uth Heracles opnieuw op voorsprong zetten, maar schoot op Nordfeldt. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Finnbogason reageerde alert toen Pasveer redding bracht op een schot van Van La Parra en tikte uit de rebound de 1-2 binnen. Tannane was even later ook dichtbij, maar Nordfeldt tikte zijn kopbal over. Uit de gegeven hoekschop schoot Cziommer ineens op de lat. In de slotfase schoot Uth nog uit een volley net naast, maar dichterbij kwam Heracles niet en dus gingen de punten mee naar Friesland.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2

1-0 Tannane (26)
1-1 De Roon (36)
1-2 Finnbogason (49)
Arbiter: Manschot
Geel: Van den Berg, Schenkeveld
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders (Amoah/81), Schenkeveld, Rienstra, Davidson, Quansah, Cziommer, Bel Hassani (Bruns/78), Rosheuvel, Uth, Tannane.
sc Heerenveen: Nordfeldt, Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Dijks (Marzo/64), De Roon, Ziyech (De Kamps/86), Van den Berg, Van La Parra (Sinkgraven/90+3), Finnbogason, Fazli.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.