nieuws

Tomas Ross gaat film schrijven over klopjacht op criminele stel

Tomas Ross gaat film maken over crimineel stel
Tomas Ross gaat film maken over crimineel stel
Schrijver Tomas Ross gaat een filmscenario schrijven over de dagenlange klopjacht op het criminele stel dat woensdag opgepakt in Duitsland. Dat zei hij gisteren bij BNR Radio.
Volgens Ross leent het verhaal van de twee, die in Enschede een gezin gijzelden en een bewoner van een camping neerschoten, zich bij uitstek voor een film. Het zou om een zogenoemde Telefilm gaan van 90 minuten, die bij succes volgens Ross 'opgeblazen' kan worden tot bioscoopfilm.

Verhaal wordt geromantiseerd

De scenarioschrijver gaat het verhaal wel romantiseren, omdat hij anders niet denkt dat het de kijker kan boeien: "Film is een leugen.  Dus hier zou je zeggen, dat dat meisje, die Enise, dat ze een kind heeft, dat ze uit de ouderlijke macht is gezet, en dat kan ze niet terugkrijgen. Daarom doet ze dit, dit is haar troefkaart." Volgens Ross is het belangrijkste voor de film om de twee criminelen 'aardig' te maken om kijkers mee te krijgen in het verhaal, het werkelijke verhaal is daarvoor niet dramatisch genoeg: "Dat is als je alleen maar denkt uit het platte motief geld, wat we allemaal hebben, maar dat is geen drama."
Ross wilde al langer een zogenoemde 'road'-movie maken, maar het kwam er niet van. Met als belangrijkste oorzaak dat dit soort verhalen in Nederland niet echt als authentiek en waargebeurd werden gezien. "Mensen houden een stelletje dat vlucht, schiet en gijzelt niet voor mogelijk hier. Nu is het toch gebeurd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.