nieuws

VVD Raalte: "N35 moet versneld om Mariënheem gelegd worden"

"N35 moet versneld om Mariënheem worden gelegd"
"N35 moet versneld om Mariënheem worden gelegd"
De VVD in Raalte wil dat de provincie Overijssel 40 miljoen euro uittrekt om de N35 om Mariënheem heen versneld aan te leggen. Dat geld heeft de provincie beschikbaar volgens de VVD, nu er 100 miljoen over is gebleven doordat de plannen voor de N340 en N377 tussen Zwolle en Dalfsen soberder worden uitgevoerd
Eind vorig jaar besloot een meerderheid in Provinciale Staten om fors te gaan bezuinigen op dat wegenproject. De politieke partijen vonden het onverantwoord om 260 miljoen euro in beide wegen te steken, terwijl op veel andere projecten in de provincie fors bezuinigd moet worden én er ook veel geld nodig is om de N35 tussen Zwolle en Twente te verbeteren.

Inwoners moeten drukke weg vaak oversteken

Volgens Ben Nijboer van de VVD in Raalte is het hard nodig om de N35 om Mariënheem versneld aan te leggen: "De weg kruist het dorp en inwoners moeten van de ene naar de andere kant voor bijvoorbeeld school en kerk. Dat blijft behelpen."
Door de N35 om Mariënheem heen te leggen en de weg tussen Raalte en Mariënheem met het spoor te laten kruisen ontstaat bovendien volgens Nijboer een betere aansluiting op industrieterrein De Zegge en de N348 richting Deventer. Ook wil de VVD dat er geld uitgetrokken wordt voor een extra verbinding tussen Raalte-Noord en het centrum van het dorp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.