nieuws

Klemgereden man op N35 bij Wijthmen had gedronken en had wapen bij zich

Schade aan de auto na de achtervolging
Schade aan de auto na de achtervolging
De man die vrijdagavond na een wilde achtervolging op de N35 bij Wijthmen gepakt werd door de politie is een Zwollenaar die onder invloed was van alcohol. Ook had hij een vuurwapen bij zich.
De politie kreeg in de loop van de avond een melding dat er een auto op de N35 richting Raalte reed waarvan de bestuurder een vuurwapen bij zich zou hebben. De politie dwong de auto te stoppen op de Heinoseweg en sommeerde de bestuurder uit te stappen. Kort nadat de man was uitgestapt, stapte hij snel weer in en gaf vol gas richting Zwolle.

Wegversperring

Agenten zetten de achtervolging in waarbij snelheden van rond de 160 km per uur werden bereikt. De 28-jarige verdachte haalde diverse keren zeer gevaarlijk in, waardoor tegemoetkomende auto's moesten uitwijken. De automobilist gooide onderweg een tasje met munitie en een vuurwapen uit de auto.
In Wijthmen bij Zwolle wierp de politie een wegversperring op. Toen de automobilist vlak voor de wegversperring wilde keren werd hij klemgereden door een politieauto. De man bleek onder invloed van alcohol, maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij wordt vervolgd voor onder meer illegaal wapenbezit, gevaarlijk rijgedrag en het weigeren van de ademanalyse.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.