PEC Zwolle niet langs NEC in spektakelstuk

PEC Zwolle is niet verder gekomen dan een gelijkspel thuis tegen NEC. De ploeg van trainer Ron Jans begon goed maar wist de voorsprong niet vast te houden. In een attractieve wedstrijd scoorde beide ploegen drie keer, 3-3.Â
Het begin van het duel was voor de thuisploeg want PEC vloog uit de startblokken. NEC werd vastgezet en dit resulteerde ook in een vroeg doelpunt van Guyon Fernandez. Na 5 minuten wist hij de buitenspelval te ontlopen en rondde koel af, 1-0. Kort later kon Thomas de marge verdubbelen maar zijn schot was te slap. Hierna kwam NEC iets beter in de wedstrijd en Foor had de stand gelijk kunnen trekken maar faalde oog in oog met Boer. Toch was het aan de andere kant weer raak want tien minuten voor rust verdween een vrije trap van Mateusz Klich in de lange hoek omdat niemand de bal wist te toucheren. Met deze marge kon PEC niet de kleedkamer opzoeken want vlak voor rust zorgde Rieks voor de aansluitingstreffer, 2-1.
Nog geen minuut na rust wist Michael Higdon een voorzet tegen de touwen te werken, 2-2. Op dat moment rook NEC bloed maar opeens was daar Joost Broerse die met een ziedend afstandsschot PEC Zwolle weer op voorsprong zette, 3-2. Lang kon PEC er niet van genieten want het was Rieks die zijn tweede treffer noteerde, 3-3. In de laatste 20 minuten ontstond er een schouwspel waarin beide ploegen voor de winst gingen. Beide doelmannen moesten vaak handelend optreden maar gescoord werd er niet meer. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel de juiste afspiegeling.

PEC Zwolle - NEC 3-3

1-0 Guyon Fernandez (6)
2-0 Mateusz Klich (34)
2-1 Søren Rieks (43)
2-2 Michael Higdon (46)
3-2 Joost Broerse (57)
3-3 Søren Rieks (69)
Arbiter: Higler
Geel: Van Eijden, Stefanik
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Klich, Drost, Karagounis (Narsingh/56); Saymak (Gravenbeek/90), Thomas, Fernandez (Benson/71).
NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Stefanik; Conboy, Koolwijk, Rieks; Foor (Jantscher/65), Jahanbakhsh, Higdon.