nieuws

PvdA Zwolle: Jeugdwerkloosheid aanpakken is topprioriteit

Zwolle
Zwolle
De PvdA in Zwolle vindt dat jeugdwerkloosheid hard aangepakt moet worden. Lijsttrekker Nelleke Vedelaar noemt het zelfs een topprioriteit.
De landelijke PvdA heeft een plan gemaakt waardoor er meer stages en banen voor jongeren komen. Zo moet de jeugdwerkloosheid worden aangepakt. Het idee is om op lokaal niveau werkgevers te helpen bij het creëren van banen voor jongeren.

Verschil maken

Volgens de Zwolse Nelleke Vedelaar is het juist in het begin van je loopbaan van belang dat je niet meteen op achterstand komt. De nieuwe voorstellen zouden ervoor kunnen zorgen dat jongeren net dat kleine beetje verschil kunnen maken waardoor ze wel een baan krijgen. "En dat biedt perspectief", zegt de lijsttrekker. "Dat jongeren die net van school komen op de bank komen te zitten is voor de PvdA onaanvaardbaar".

Plannen

De PvdA wil dat elke gemeente in Nederland een banencoach krijgt die jongeren helpt bij sollicitaties. Ook zouden jongeren vouchers moeten krijgen die ze de werkgevers kunnen geven, het is een tegemoetkoming tot 2500 euro in de salariskosten. Gemeenten moeten ook een stagefonds krijgen waarmee stagekosten gedeeltelijk betaald kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.