nieuws

Gezin in Almelo vindt grote Braziliaanse loopspin op koelkast

Een gezin in Almelo deed gisteren een vondst waar nog steeds van gegriezeld wordt: een spin van zo'n zeven centimeter op de koelkast. Volgens het gezin gaat een om een spin uit Zuid-Amerika die zeer giftig is.
Een paar uur voor de vondst werd er al een grote cocon met allemaal kleine spinnetjes in de koelkast gevonden. Het gezin was zich er al van bewust dat er dan waarschijnlijk ook een moederspin in de buurt moest zijn. Een paar uur later werd die dus gevonden op de koelkast. De spin heeft vermoedelijk in een tros bananen gezeten die het gezin bij een supermarkt heeft gekocht. 

Spin gevangen

Nadat de gezinsleden van de schrik bekomen waren, hebben ze de spin gevangen en in een potje gestopt. In de deksel hebben ze gaatjes geprikt zodat die zou blijven leven. Ze zijn ermee naar de supermarkt gegaan waar ze de bananen hebben gekocht. Volgens het gezin zijn meteen alle bananen uit het schap gehaald.

Phoneutria Nigriventer

De vinders zeggen dat ze uitgebreid onderzoek hebben gedaan wat voor spin het is en waar die vandaan komt. Het lijkt er op dat het gaat om de Phoneutria Nigriventer uit Zuid-Amerika, een bekende bananenspin. Het is een giftige spin die zelfs dodelijk kan zijn. Onderzoek door specialisten moet nu uitwijzen of het ook daadwerkelijk om die spin gaat.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.