nieuws

FC Twente morst punten in Utrecht

FC Twente heeft zondagmiddag voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de eredivisie. De ploeg van trainer Michel Jansen kwam bij FC Utrecht niet verder dan 1-1.Â
FC Twente moest het in Utrecht stellen zonder aanvoerder Rasmus Bengtsson. De verdediger was geschorst en werd vervangen door Cuco Martina. Verder begon Torgeir Børven voor het eerst aan de aftrap. In een gelijkopgaande openingsfase waren er weinig kansen te noteren. De eerste kans voor FC Twente was na achttien minuten direct raak. Na goed doorkoppen van Børven kon Quincy Promes de 0-1 binnenschieten. Mark van der Maarel had niet veel later de gelijkmaker op de schoen, maar raakte de paal. FC Twente leek wakker geschud en nam het heft in handen, maar speelde de nodige mogelijkheden niet goed uit.
Na rust kende FC Utrecht een bliksemstart. Meteen vanaf de aftrap kwam de thuisploeg tot scoren. Tommy Oar kon vrij doorlopen en passeerde Nick Marsman in de verre hoek. FC Twente was vervolgens de bovenliggende partij, maar sprong niet goed om met de kansen. Zo kopte Børven recht op Robbin Ruiter. Uit de counter was FC Utrecht ook regelmatig gevaarlijk, via onder meer Jens Toornstra en Tommy Oar. FC Twente leek tien minuten voor tijd alsnog de volle buit te pakken, maar de ingevallen Jesús Corona werd onterecht teruggeloften vanwege buitenspel. Het doelpunt van Promes werd daarom afgekeurd. Ondanks het puntenverlies nam FC Twente de tweede plek weer over van Vitesse.

FC Utrecht - FC Twente 1-1 (0-1)

0-1 Promes (18)
1-1 Oar (46)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Van der Maarel, Toornstra (FC Utrecht), Koppers, Ebecilio (FC Twente)
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Markiet, Delpierre, Dorda, Sarota, Martensson, Toornstra, Ayoub (Diemers/81), Oar, De Ridder.
FC Twente: Marsman, Rosales, Martina, Bjelland, Koppers, Ebecilio, Gutiérrez, Tadic, Promes, Børven (Corona/72), Castaignos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.