nieuws

Bewoners nog niet naar huis na ontploffing shoarmazaak Zwolle

Bewoners van de appartementen aan de Oude Vismarkt in Zwolle kunnen vandaag nog niet naar huis. Er is vanmorgen te veel schade ontstaan bij de ontploffing en brand in de shoarmazaak waar ze boven wonen. Het pand is wel stabiel genoeg om de bewoners vanmiddag even terug naar huis te laten gaan om wat spullen op te halen.
Rond kwart voor zes vanmorgen hoorden bewoners een harde knal. Een explosie blies de voorgevel van het pand de straat op. Daarna ontstond brand in de shoarmazaak/pizzeria Da Vinci. Niemand raakte gewond. De tien mensen die op dat moment in de appartementen boven de zaak waren, konden zich op tijd in veiligheid brengen. Zij zijn eerst opgevangen in een kledingzaak in de buurt en later op het stadhuis van Zwolle.

Pand is stabiel

Voor de komende nacht zullen de bewoners een tijdelijk onderkomen moeten zoeken. De appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar door onder meer de enorme rookschade. Uit een bouwinspectie blijkt dat pand verder wel stabiel is, dus konden de bewoners vanmiddag wel even snel wat belangrijke spullen uit hun huis halen. Zodra de appartementen zijn gereinigd, kunnen de bewoners weer naar huis.

Onderzoek

Vandaag is de hele dag onderzoek gedaan door de politie en brandweer. Er is volgens de gemeente geen asbest vrijgekomen. Over de oorzaak van de explosie en brand is nog niets te zeggen. Het onderzoek loopt nog. De politie heeft onder meer met honden gezocht en 3D-scans gemaakt van de ravage.
De gemeente Zwolle heeft een publieksnummer ingesteld voor omwonenden en betrokken bedrijven die meer informatie willen. Zij kunnen vandaag nog tot 17.00 bellen met het nummer 038 498 33 66. Na vandaag is het algemene nummer van de gemeente Zwolle (14038) bereikbaar voor vragen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.