nieuws

Buschauffeurs Overijssel voeren actie: bushaltes afgedekt met plastic zakken

Buschauffeurs hebben vannacht in het midden en noorden van de provincie plastic zakken over de bushaltes gehangen. Op de zakken staat de tekst: "ook deze bus eruit door provinciaal besluit".
Aanleiding voor de actie zijn de plannen van de provincie om miljoenen te bezuinigen op het openbaar vervoer in Midden-Overijssel. De provincie wil dat de buslijnen kostendekkend zijn, anders worden ze opgeheven. Volgens FNV Bondgenoten is er geen noodzaak om op het openbaar vervoer te bezuinigen.

Eind maart definitief besluit

De ondernemingsraad van Syntus Midden-Overijssel heeft een voorstel bij de provincie neergelegd, waarin de dienstregeling aantrekkelijker wordt gemaakt voor de reiziger en er meer inkomsten zijn.
Op 26 maart zal de provincie een definitief besluit nemen. Daarop vooruitlopend komt vandaag de vervoerscommissie van Provinciale Staten bijeen. Ruim twintig bezorgde buschauffeurs van Syntus zullen bij die vergadering aanwezig zijn. In de bussen krijgen reizigers vandaag pamfletten en hen wordt gevraagd een petitie te tekenen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.