nieuws

"Komst Hornbach heeft weinig effect op binnenstad Enschede"

"Komst Hornbach heeft weinig effect"
"Komst Hornbach heeft weinig effect"
De binnenstad van Enschede gaat wel iets merken van de komst van de Duitse bouwmarkt Hornbach, maar het effect is waarschijnlijk minimaal. Dat zegt voorzitter Blaauw van de winkeliersvereniging Winkelhart in de binnenstad van Enschede.
Blaauw is met een delegatie van de horeca in de binnenstad, de marktbond en de gemeente op bezoek geweest bij een vestiging van Hornbach in Zuid-Nederland. De delegatie wilde met eigen ogen zien wat er in de schappen van de bouwmarkt ligt. "Televisies verkopen ze niet, het is eigenlijk een grote en complete doe-het-zelfzaak", aldus Blaauw.

Angst voor omzetderving

Vorige maand werd duidelijk dat het bedrijf zich ook in Enschede wil vestigen. De winkel komt aan de Kuipersdijk en levert zo'n 150 extra banen op. Maar ondernemers in Enschede zijn bang dat het ten koste gaat van hun omzet en het juist banen gaat kosten. Zij worden daarin gesterkt door het initiatief Overbewinkeling, een belangenvereniging die in het leven is geroepen door onder meer de Nederlandse bouwmarkten. Die bouwmarkten, met name de Praxis in de buurt van de Kuipersdijk, hebben volgens Blaauw wel iets van Hornbach te duchten.
De horeca, Winkelhart en de marktbond hebben zich ook laten informeren over het effect dat de komst van Hornbach in Groningen had op de lokale ondernemers. De drie komen deze week met een gezamenlijk standpunt over de bouwmarkt. De gemeenteraad beslist er volgende week maandag over.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.