nieuws

Jansen Steur nu officieel nooit meer een arts in Nederland

Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur kan nooit meer aan het werk als arts in Nederland. Hij kan zich niet meer inschrijven in het BIG-register. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt.
In december oordeelde het Medisch Tuchtcollege in Zwolle dat Jansen Steur verkeerde diagnoses stelde en verkeerde medicijnen voorschreef. In eerste instantie kondigde Jansen Steur aan in beroep te gaan, maar dat beroep trok hij later weer in. In het BIG-register staat nu (pdf): "Het BIG-register heeft aangetekend dat betreffende zorgverlener zich niet opnieuw in het BIG-register kan inschrijven."
Tegen veroordeling in zijn strafzaak gaat de ex-neuroloog nog wel in beroep. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Ook het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep aangetekend. De rechtszaak tegen Jansen Steur is de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis. Het was de eerste keer dat een medisch specialist veroordeeld werd tot gevangenisstraf voor het stellen van verkeerde diagnoses.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.