nieuws

GA Eagles wil wedstrijd tegen Heracles Almelo verplaatsen naar de zondag

GA Eagles-NAC Breda toch op 2 april
GA Eagles-NAC Breda toch op 2 april
Go Ahead Eagles wil de wedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 5 april verschuiven naar de zondag. De club heeft dit verzoek bij de KNVB neergelegd.
Reden voor dit verzoek is dat de verplaatste wedstrijd GA Eagles tegen NAC Breda gewoon op 2 april moet worden gespeeld. De KNVB heeft het verzoek van de Deventer club, om deze wedstrijd te verplaatsen, afgewezen. Door de nucleaire top in Den Haag op 24 en 25 maart is zoveel politie-inzet nodig dat er te weinig agenten achter de hand zijn voor een aantal wedstrijden in het weekend ervoor, waaronder het duel tegen NAC Breda.

Drie wedstrijden in zes dagen

De KNVB heeft daarom besloten de wedstrijden te verplaatsen naar 2 april. Daartegen was veel weerstand van zowel clubs en supporters. Door de verandering van het speelschema moet GA Eagles in zes dagen drie wedstrijden spelen. Daarop besloot de club bezwaar te maken bij de KNVB en verzocht de bond de wedstrijd te verplaatsen.
De voetbalbond heeft aangegeven begrip te hebben voor het verzoek van GA Eagles, maar kan er niet aan voldoen vanwege de regels. Er wordt nog wel door de bond gekeken of de wedstrijd 's avonds gespeeld kan worden in plaats van 's middags. GA Eagles heeft na het besluit van de KNVB een nieuw verzoek bij de bond neergelegd. Om toch nog een dag extra rust voor de spelers te creëren wil de club de wedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 5 april verschuiven naar zondag 6 april.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.