nieuws

Prins carnaval Holten trots op 'wereldrecord' kroegentocht

Kroegentocht in recordtijd
Kroegentocht in recordtijd
Prins Lucas van de Fienpreuvers in Holten is trots en blij na het behalen van een officieus wereldrecord 'Speed Kroegentochten'. In minder dan vier uur bezochten 121 Holter carnavalisten 22 cafés in en rondom Holten.
Dat gebeurde met behulp van een lange harmonicabus die de feestvierders maandagmiddag langs de 22 horecagelegenheden reed. 'We hebben een hele mooie dag met elkaar gehad', aldus prins Lucas. De bus met carnavalisten stopte onder meer bij kinderboerderij Dondertman, halverwege Holten en Nieuw Heeten. 'Daar hebben ze officieel een drankvergunning, dus dat was heel gezellig', aldus de prins. Ook het Bonte Paard in Dijkerhoek werd door de bonte stoet bezocht.

Bus in, bus uit... café in, café uit

Uiteindelijk deed het gezelschap 3 uur 41 minuten en 36 seconden over de trip. Bus in, bus uit....Café in, café uit. 'En daarmee bleven we precies 40 seconden onder het officieuze record', weet prins Lucas heel erg zeker. Van wie dat record is en of het ook in het Guinness Book of Records staat? Prins Lucas moet er het antwoord schuldig op blijven. 'Het belangrijkste is dat het een geweldig carnavalsfeest was', aldus de aanvoerder van de Holter Fienpreuvers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.