nieuws

Eerste bewoners weer thuis na ontploffing shoarmazaak Zwolle

De eerste bewoners van de appartementen boven de Zwolse shoarmazaak waar gisteren een ontploffing was, zijn weer thuis. Nog niet alle bewoners kunnen naar huis, de appartementen op de eerste verdieping zijn tijdelijk onbewoonbaar. Gisteren was er eerst een ontploffing en daarna brand in een shoarmazaak aan de Oude Vismarkt.
De ontploffing en daaropvolgende korte felle brand veroorzaakten flinke schade. Van shoarmazaak Da Vinci is weinig over, inmiddels is het pand dichtgetimmerd. De straat en naastgelegen panden zijn weer vrijgegeven.
Gisteren moesten ongeveer tien mensen de appartementen boven de shoarmazaak ontvluchten vanwege de brand. Nadat de brandweer en politie klaar waren met hun sporenonderzoek, toonde bouwkundige onderzoek aan dat het pand verder stabiel is en kon worden begonnen met het schoonmaken van de appartementen.
De eerste bewoners zijn gisteravond thuisgekomen. Hun appartementen zijn gewoon bereikbaar omdat ze niet gebruikmaken van de opgang bij de shoarmazaak. De bewoners van de appartementen recht boven de shoarmazaak kunnen voorlopig nog niet naar huis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.