nieuws

Uitlevering van vuurwapengevaarlijk duo pas over paar weken

OM Duitsland maakt geen haast met uitlevering
OM Duitsland maakt geen haast met uitlevering
De uitlevering van het vuurwapengevaarlijke duo Antonio van der P. en Enise B., die vorige week in de buurt van Dortmund zijn aangehouden, duurt nog twee tot drie weken. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Duitsland laten weten.
Justitie in Nederland heeft om uitlevering gevraagd van het tweetal, dat verdacht wordt van een aantal geweldsdelicten en vorige week huishield in Enschede met onder meer het neerschieten van een man en het gijzelen van een gezin. De verdachten weigeren zonder opgave van reden aan de uitlevering mee te werken. Dat werkt vertragend in de procedure.

Procedure voor uitlevering

De procedure voor de uitlevering is inmiddels gestart, maar het kan twee tot drie weken duren totdat alle formaliteiten zijn afgehandeld. Tot die tijd zitten de twee in verschillende gevangenissen in Nordrhein-Westfalen. Het duo is vorige week woensdag in Duitsland opgepakt in een hotel in de plaats Schwerte. Er werd dagen naar de twee gezocht, onder meer in de buurt van Enschede, in Winschoten en in de Duitse grensplaats Gronau.
De twee worden gezocht voor een reeks misdaden. Ze zouden onder meer een overval hebben gepleegd, een man hebben neergeschoten, een gezin in gijzeling hebben genomen en een man hebben ontvoerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.