nieuws

Vrouw die sieraden stal uit bejaardenhuis Zwartsluis aangehouden

Diefstal van gouden sieraden
Diefstal van gouden sieraden
De politie heeft vandaag in het Gelderse Oldebroek een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden die ervan wordt verdacht dat ze in een reeks bejaardencentra gouden sieraden van bejaarden heeft gestolen. Ze sloeg onder meer haar slag in Zwartsluis.
De diefstallen werden tussen april en november vorig jaar gepleegd. De vrouw ging naar een willekeurig bejaardentehuis, sprak daar een slachtoffer aan met een smoes en wist hen armbanden of kettingen af te nemen. Vervolgens ging zij er met sieraden vandoor. In enkele gevallen haalde ze ook sieraden van een kamer weg.

Vrouw aangehouden na tonen camerabeelden

De politie kreeg de beschikking over camerabeelden en deze werden onder meer door Omroep Gelderland uitgezonden. De vrouw werd als heel vriendelijk omschreven, waardoor slachtoffers vaak geen argwaan hadden. Aan de hand hiervan kwamen er meerdere tips bij de politie binnen, waarbij zelfs een naam werd genoemd van de verdachte.
Na het voorbereidende onderzoek werd de vrouw op dinsdag aangehouden. Zij bekende een groot aantal diefstallen onder meer in Oldebroek, Epe, Zwartsluis, Soest, Lemmer, Sint Nicolaasga en Balk. De gestolen sieraden zijn verkocht of weggegooid. De politie heeft dan ook niets meer van de buit aangetroffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.