nieuws

Drugsverslaafde man uit Enschede moet na overval verplicht afkicken

Zaak tegen drugsverslaafde aangehouden
Zaak tegen drugsverslaafde aangehouden
De strafzaak tegen een 50-jarige drugsverslaafde Enschedeër, die vorig jaar een overval pleegde op een evangelische boekenwinkel in zijn woonplaats, is aangehouden. Eerst moet de man naar een kliniek waar hij zich laat behandelen aan zijn verslaving. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten.
De man pleegde de overval op de boekwinkel aan de Beltstraat in Enschede juist omdat hij geholpen wilde worden aan zijn verslaving. "Het was een noodkreet om hulp" vertelde hij de rechtbank tijdens een eerdere zitting. De man was toen hij de overval pleegde op weg naar het politiebureau, omdat hij zijn situatie niet meer zag zitten. De 50-jarige is al meer dan 20 jaar verslaafd.
Door een gewapende overval te plegen hoopte de man dat hij voor langere tijd achter de tralies zou verdwijnen. Uiteindelijk hoefde de man niet zelf naar het bureau te lopen, hij werd meteen aangehouden door een politieman die net zijn hond uitliet in de buurt van de winkel.
De strafzaak gaat komende zomer verder. De rechtbank wil zien of de behandeling van man succesvol verloopt en hij van de drugs kan afblijven. De officier van justitie heeft al aangegeven dat ze mogelijk met een strafeis zal komen die net zolang is als het voorarrest van de man.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.