nieuws

Tweede Kamer wil geen spoorboog bij Bathmen

De Tweede Kamer wil geen spoorboog bij Bathmen. De Tweede Kamer heeft vanmiddag een motie tegen de spoorboog van Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie aangenomen.
Een spoorboog zou het bestaande spoor bij Bathmen moeten ontlasten, omdat de verwachting is dat er de komende jaren elke dag 36 goederentreinen extra tussen de Tweede Maasvlakte en Duitsland gaan rijden. Omdat die niet over de bestaande Betuwelijn kunnen, wordt er gezocht naar andere mogelijkheden. Er liggen vier plannen op tafel.

Nog twee opties

Nu de Kamer aangeeft tegen de spoorboog te zijn, blijven er nog twee opties over als de minister het standpunt van de Tweede Kamer overneemt. Eén daarvan gaat nog steeds langs Bathmen, maar over het bestaande spoor. De laatste optie is dat de treinen over de Twentekanaallijn van Zutphen via Goor en Delden naar Hengelo gaan rijden.
Voor 1 juni moet staatssecretaris Mansveld bekend maken welke optie zij kiest en aan de kamer wil voorleggen. Verwacht wordt dat ze kiest voor de variant over het bestaande spoor langs Bathmen, omdat dat het goedkoopst is en er veel bezwaren van bewoners zijn tegen de afwikkeling van goederentreinen via de Twentekanaallijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.