nieuws

Studentenhuis boven shoarmazaak in Zwolle niet vrijgegeven

De gemeente Zwolle heeft het studentenhuis boven de afgebrande shoarmazaak aan de Oude Vismarkt niet vrijgegeven. De studenten die weer terug zijn gegaan naar hun kamers mogen daar officieel niet komen.
Volgens een woordvoerder van de gemeente moeten alle vertrekken worden gecontroleerd of ze schoon genoeg zijn. Ook moet de vloer op de eerst verdieping worden gecontroleerd of deze nog veilig genoeg is na de zware explosie gisterochtend in shoarmazaak op de begane grond.
Door de harde klap en de felle brand in de shoarmazaak liepen de woningen veel rookschade op. Daarnaast is schde ontstaan door bluswater en heeft de brandweer een aantal toegangsdeuren moeten ontzetten. Bij één de toegangen is de trap ontzet. Deze moet volledig zijn hersteld voor dat de bewoners daar weer gebruik van kunnen maken.
Alle woningen moeten eerst nog grondig worden geïnspecteerd voordat ze bewoond kunnen worden. Toch is een aantal bewoners gisteravond naar binnen gegaan en hebben ze daar de nacht doorgebracht. Volgens de gemeente Zwolle had de eigenaar van het complex de bewoners daarover moeten informeren. De bewoners zeggen dat ze van niemand iets te horen hebben gekregen of ze wel of niet terug mogen naar hun woningen. Omdat niemand ze tegen hield dachten ze dat hun kamers weer waren vrijgegeven.
Hoe lang de inspectie naar de woningen in het studentencomplex gaat duren, is niet bekend.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.