nieuws

Voormalig FC Twente-speler Theo Janssen stopt met voetballen

Theo Janssen
Theo Janssen
Theo Janssen stopt per direct met voetballen. De voormalig middenvelder van FC Twente heeft de laatste tijd enkele knieblessures gehad en kwam al sinds 6 oktober niet meer in actie voor zijn club Vitesse.
Hij gaat nu al scout verder bij de club uit Arnhem. Janssen speelde drie seizoenen in Enschede en ontwikkelde zich tot dragende en populaire speler. In 2008 kwam hij over van Vitesse en kwam in zijn eerste seizoen tot 28 duels waarin hij vier keer scoorde. Een jaar later had hij een belangrijke bijdrage in de titel van de Enschedese club onder trainer Steve McClaren. In zijn derde en laatste seizoen voor FC Twente won hij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker, maar liep het kampioenschap op de laatste competitiedag mis bij Ajax. Wel kreeg Janssen de Gouden Schoen voor beste speler in de eredivisie. In de zomer van 2011 vertrok hij naar die Amsterdamse club en werd dat seizoen opnieuw kampioen. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands elftal.

"Gevochten voor laatste kans"

Theo Janssen op de website van Vitesse: "Ik heb gevochten voor mijn laatste kans. Na de kruisbandblessure wilde ik absoluut terug komen en nog een aantal wedstrijden spelen. Door een nieuwe blessure ging dat niet. Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt. Mijn hart ligt bij voetbal en Vitesse. Die twee dingen kan ik in deze nieuwe functie mooi combineren. Ik denk dat ik aardig oog heb voor talent. Het lijkt me een uitdaging om talentvolle spelers voor Vitesse te ontdekken. Spelers die de academie en de A-selectie versterken."
De reactie van Janssen tegenover Vitesse TV:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.