Boa's in Deventer sturen na afsluiting verlaagde Wellekade zo'n tachtig mensen weg

Handhavers hebben vanavond zo'n tachtig mensen weggestuurd bij de verlaagde Wellekade in Deventer. Burgemeester Ron König maakte vanmiddag bekend dat dat deel van de Wellekade tussen acht uur 's avonds en zes uur 's ochtends is afgesloten omdat er de afgelopen dagen sprake was van grote groepen mensen die samenkwamen. Dat leidde tot allerlei soorten overlast en bovendien werden coronaregels niet nageleefd.

De mensen die vanavond kort na achten werden weggestuurd waren niet op de hoogte van de maatregel van burgemeester König. Een stuk of tien boa's stonden klaar om mensen weg te sturen van de verlaagde Wellekade. Dat ging zonder problemen.

Geen drank en muziek

Mensen die naar de Wellekade waren gekomen wilden er genieten van het mooie weer. Ze hadden geen drank bij zich en draaiden nauwelijks muziek. Het lijkt vanavond te gaan om een andere groep mensen dan de overlastgevers van afgelopen dagen.

Mensen vinden het wel jammer dat de gemeente zich genoodzaakt ziet de verlaagde Wellekade af te sluiten.

Boa's konden het prima alleen af. Politie heeft zich niet laten zien. Aan het begin van de avond werden afzettingen geplaatst bij de Wellekade met borden waarop te lezen valt dat tussen acht uur 's avonds en zes uur 's ochtends het verlaagde deel van de Wellekade niet toegankelijk is. Boa's zullen blijven surveilleren langs de kade.

De verlaagde Wellekade in Deventer is afgesloten (Foto: NewsUnited/Rens Hulman)
De verlaagde Wellekade in Deventer is afgesloten (Foto: NewsUnited/Rens Hulman)

Er deed zich in Deventer vanavond wel een ander incident voor. De politie heeft in de wijk Knutteldorp in Deventer een man aangehouden die een blik bier gooide naar een auto van handhavers. Hij schold de handhavers bovendien uit. Handhavers op de fiets achtervolgden de man en konden hem verderop in de wijk staande houden. Hierbij werden de handhavers ook veelvuldig uitgescholden en later ook de agenten. De man moest mee naar het bureau.

Man in wijk Knutteldorp in Deventer aangehouden omdat hij bier naar boa's gooide. (Foto: NewsUnited/Rens Hulman)
Man in wijk Knutteldorp in Deventer aangehouden omdat hij bier naar boa's gooide. (Foto: NewsUnited/Rens Hulman)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel: