nieuws

Bathmen blij dat Kamer tegen spoorboog stemt, maar strijd gaat verder

Actiecomité Geen Spoorbogen Bathmen is blij dat de Tweede Kamer vandaag tegen een spoorboog bij Bathmen heeft gestemd. Toch is de strijd tegen extra goederentreinen nog niet voorbij, zo benadrukt voorzitter Ger Wisselink van het actiecomité.
Vanmiddag stemde de Tweede Kamer in met een motie tegen de omstreden spoorboog bij Bathmen. Dat betekent dat de plannen voor een metershoge spoorlijn in een lange bocht om het dorp van tafel zijn.
Het dorp heeft hard gestreden tegen de spoorboog. Er gingen honderden brieven richting Den Haag en politici werden op een hoogwerker gezet om ze te laten zien hoe het dorp ingesloten zou worden als er een spoorboog komt.

Slag gewonnen, maar oorlog nog niet

Dat de plannen nu zijn weggestemd door de Tweede Kamer, vinden ze goed nieuws bij het actiecomité Geen Spoorbogen Bathmen. Maar de vlag gaat nog niet uit. De politiek moet nog beslissen waar dan wel extra goederentreinen langs gaan rijden. In een van de voorstellen gaat zwaar goederenvervoer nog altijd over het bestaande spoor langs Bathmen.
Later dit jaar besluit staatssecretaris Mansveld welke route de goederentreinen gaan rijden. In de toekomst moeten dagelijks 40 tot 100 extra treinen gaan rijden om het goederenvervoer tussen de Tweede Maasvlakte bij Rotterdam en Duitsland af te wikkelen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.