nieuws

Eredivisieduels op 2 april toch in de avond

Duels toch in de avond
Duels toch in de avond
De duels in de eredivisie die op woensdag 2 april om 15.45 uur zouden worden gespeeld mogen toch in de avonduren worden afgewerkt.
De wedstrijden Heracles Almelo - Feyenoord, FC Twente - ADO Den Haag en Go Ahead Eagles - NAC Breda zijn door de nucleaire top in Den Haag verplaatst van het weekend van 21, 22 en 23 maart naar de woensdag. Door internationale wedstrijden konden de duels in eerste instantie niet 's avonds worden gespeeld, maar na overleg tussen de KNVB en de UEFA kan het alsnog. Alle wedstrijden beginnen die avond om 18.45 uur.

KNVB gematigd tevreden

De KNVB is gezien de omstandigheden gematigd tevreden met deze uitkomst, maar blijft teleurgesteld dat deze vijf wedstrijden noodgedwongen moeten worden verplaatst. Aanvullende initiatieven en verzoeken van de KNVB en de clubs afgelopen maand om de wedstrijden alsnog volgens het vooraf met alle betrokken partijen afgesproken competitieschema te laten spelen, hebben helaas niet het gewenste resultaat tot gevolg gehad. Daardoor moeten diverse clubs begin april drie wedstrijden binnen een week spelen. Daarnaast worden de 7,8 miljoen voetballiefhebbers die wekelijks van wedstrijden in het betaald voetbal nu geconfronteerd met een inhaaldatum en -tijd waarop het vele malen lastiger is de wedstrijden te bezoeken of live op televisie te volgen. De wedstrijden later dan 2 april spelen vindt de KNVB niet wenselijk, omdat deze dan in de beslissende fase van de competitie gespeeld moeten worden. In de laatste vier speelronden staat nu een sportieftechnische ideale uit- en thuis ritme, waarbij iedere club twee uit- en twee thuiswedstrijden heeft.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.