nieuws

Ramspoltoren voor publiek geopend, kijkje over de Noordoostpolder

Ramspoltoren is officiële toeristische trekpleister
Ramspoltoren is officiële toeristische trekpleister
De Ramspoltoren naast de Ramspolbrug in Ens is sinds vanmiddag officieel een toeristische uitkijktoren.
Onder anderen wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder en beheerder Jan Akkerman verrichten het officiële openingsmoment. Wie bovenaan de toren staat heeft volgens Natuurmonumenten een bijzonder uitzicht van de Noordoostpolder tot aan het Kampereiland.
Enkele jaren geleden nam Natuurmonumenten het initiatief om de toren in te richten als informatie- en natuurbeleefpunt. Beheerder Jan Akkerman is tevreden met het resultaat: "Toen ik enkele jaren geleden langs de toren reed, vond ik het jammer dat je er als bezoeker niet gewoon op kon. Bij de brugwachter kon je wel de sleutel halen, maar dat werkt toch eigenlijk niet goed. Zo is het idee ontstaan de Ramspoltoren geschikt te maken als toeristisch punt in de Gemeente Noordoostpolder."
In het trappenhuis van de Ramspoltoren hangen foto’s van de planten en dieren die in de omgeving te vinden zijn. Ook wordt het verhaal verteld van de aanleg en ontginning en latere bevolking van de Noordoostpolder. Bij dit project heeft Natuurmonumenten samen gewerkt met de gemeente Noordoostpolder, Staatsbosbeheer en de waterschappen Zuiderzeeland en Reest en Wieden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.