nieuws

HOP zegt vertrouwen in wethouder Beintema van Hellendoorn op

Huis voor Cultuur en Bestuur Nijverdal
Huis voor Cultuur en Bestuur Nijverdal
Hellendoorns Onafhankelijke Partij (HOP) heeft dinsdagavond in de raadsvergadering met een motie het vertrouwen in wethouder Beintema van Hellendoorn opgezegd. De partij vindt dat de wethouder de raad onvolledig en onjuist heeft geïnformeerd over de kosten van grafruiming in de gemeente. De motie van HOP werd door de rest van de raad niet gesteund.
In Hellendoorn is de afgelopen tijd gediscussieerd over ruimingskosten van graven op begraafplaatsen. Omdat het mogelijk is om in Hellendoorn tijdelijk graven in eigendom te hebben, hebben raadsleden de wethouder verzocht om duidelijkheid te geven over kosten die gemaakt worden als zo'n graf geruimd zou moeten worden. Dat is volgens HOP niet op een goede manier gebeurd. De partij stelde daarop dat er geen vertrouwen meer was dat wethouder Beintema de belangen van burgers in de gemeente Hellendoorn zou kunnen behartigen.
HOP vindt het jammer dat de motie niet is aangenomen. Volgens HOP-raadslid Stuut maken sommige inwoners van de gemeente zich erg druk over de onduidelijkheid rond de ruimingskosten van graven. Volgens hem zijn de grafkosten daardoor een principieel punt van de partij geworden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.