nieuws

Zorgboerderijen Overijssel: "Wij zijn de dupe van bezuinigingen buslijnen"

Het voortbestaan van veel zorgboerderijen staat onder druk door de aangekondigde bezuinigingen op het openbaar vervoer in Overijssel. Dat zegt de vereniging Zorgboerderijen Overijssel.
Vereenvoudiging van het busnet is een gevaar omdat veel zorgboerderijen in het buitengebied liggen en juist daar wil de provincie onrendabele buslijnen afschaffen. Cliënten en stagiaires van veel zorgboerderijen maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer. De bezuiniging op buslijnen in het buitengebied is een gevaar voor de negentig zorgboerderijen in Overijssel.

OV is enige optie, Regiotaxi te duur

Eerder al werd door de rijksoverheid de AWBZ gehalveerd, vanuit de bijdragen uit deze wet werden vervoerskosten betaald voor mindervalide mensen. Omdat de provincie ook de kosten van de Regiotaxi met 50% heeft verhoogd is vervoer op deze manier onbetaalbaar geworden, aldus de vereniging Zorgboerderijen Overijssel. Het openbaar vervoer is de overgebleven manier voor mensen om zich te vervoeren, maar ook die dreigt nu te verdwijnen.
In het provinciehuis werd gistermiddag gedebatteerd over de bezuinigingen op het openbaar vervoer in de provincie.
Over drie weken wordt een besluit verwacht, Provinciale Staten hebben wel toegezegd de gevolgen voor de zorgboerderijen in de overwegingen mee te nemen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.