nieuws

Op naar Austin voor South By Southwest Interactive 2014

SXSW
SXSW
Donderdagmorgen om 10.10 uur vertrek ik naar Austin. Voor de vierde keer ga ik naar South By Southwest Interactive.
South By Southwest is van oorsprong een muziekfestival. En geen kleintje ook. Het is één van de grootste muziekfestivals ter wereld. Maar sinds een aantal jaren draait South By Southwest al lang niet meer alleen om muziek, maar gaat het daarnaast ook om film en, de reden dat ik ga, om 'interactive'.

RTV Oost verandert mee

Het festival begint tegenwoordig met het 'interactive'-deel. De letterlijke vertaling van interactive is interactief. En daar valt heel veel onder. Denk aan social media, maar bijvoorbeeld ook aan websites, aan apps, aan nieuwe techniek en denk vooral aan hoe de wereld verandert door nieuwe mogelijkheden.
Tien jaar geleden had RTV Oost een website, maar dat stelde in vergelijking met radio en televisie weinig voor. Tegenwoordig is dat heel anders. Meer en meer mensen kennen RTV Oost van de website, van de apps of van social media. De wereld verandert en RTV Oost verandert mee.

Plek om inspiratie op te doen

South By Southwest, kortweg SXSW, is een plek waar je de veranderingen letterlijk ervaart. Denk aan de opkomst van social media, de komst van de tablets, de introductie van wearables (Google Glass, smartwatch), maar ook de 3D-printer, big data en ga zo maar door. Ontwikkelingen die van invloed zijn op hoe we leven, hoe we communiceren en ook hoe we nieuws volgen, radio luisteren en tv kijken.
South By Southwest is nogal overweldigend met tienduizenden bezoekers uit de hele wereld en elk uur van de dag keus uit tientallen sessies op locaties verspreid door de stad. Maar het is ook een hele mooie plek om inspiratie op te doen en om te ervaren 'wat er speelt' en 'welke kant het op gaat'.

Volgen?

Wil je me volgen tijdens mijn reis, volg me dan op Twitter: @gersonveenstra. Wil je meer Nederlanders volgen, kijk dan eens op de gezamenlijke weblog.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.