nieuws

Ballonvaart moet Kampen helpen aan recordaantal deelnemers Burgernet

Kampen moet in de regio IJsselland de gemeente met de meeste deelnemers aan Burgernet worden. Die ambitie sprak burgemeester Koelewijn vanmiddag uit bij de officiële aftrap van het opsporingsnetwerk in Kampen. Om dat te behalen belooft de gemeente een luchtballonvaart aan iedere duizendste deelnemer.
Kampen is de laatste Overijsselse gemeente die zich aansluit op Burgernet, die achterstand wil burgemeester Koelewijn inhalen. Hij verwacht Staphorst te overtreffen. Staphorst kent met 17,5 procent het hoogste percentage deelnemers van de regio IJsselland. Koelewijn wil daar overheen en hoopt dat tegen de zomer zo'n negenduizend inwoners van Kampen zich hebben aangesloten bij Burgernet.

"Burgernet heeft zich bewezen"

Een jaar geleden wilde Kampen zich nog niet aansluiten op het opsporingsnetwerk. Koelewijn noemde het toen nog te duur en hij vroeg zich af of het wel genoeg resultaat zou hebben. Inmiddels is de burgemeester overtuigd. Volgens hem heeft het systeem landelijk zijn kwaliteit bewezen en wordt in tien procent van de gevallen resultaat geboekt. Inmiddels zijn in heel Nederland anderhalf miljoen mensen aangesloten op Burgernet.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.