nieuws

Eis: cel en tbs voor wurgmoord door oud-inwoner Goor

De woning in Zevenaar waar de vrouw is gewurgd
De woning in Zevenaar waar de vrouw is gewurgd
Tegen een 32-jarige man uit het Duitse Elten, van oorsprong uit Goor, is woensdag 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De man zou in juli vorig jaar zijn 30-jarige ex-vriendin hebben gewurgd in haar woning in Zevenaar. Dat meldt Omroep Gelderland.
De verdachte heeft bekend zijn ex te hebben gedood. Volgens de officier van justitie is dat met voorbedachten rade gebeurd. Volgens de advocaat van de verdachte is er geen sprake van opzet, geen moord maar doodslag dus. Volgens hem vindt zijn cliënt haar dood heel erg.

Zwart voor de ogen of opzet?

De man kwam binnen via een ladder om door middel van die inbraak zijn spullen terug te halen. Toen de vrouw wakker werd, zou het hem volgens zijn advocaat zwart voor ogen zijn geworden en zou hij zijn ex hebben gewurgd. Volgens de officier van justitie is hij niet naar binnen gegaan om spullen op te halen, maar om haar te vermoorden. De man was onder invloed van alcohol en cocaïne. 'De laatste maand van het slachtoffer was er één van veel onrust en angst, omdat ze steeds werd bedreigd', aldus de officier van justitie.

Zoontje (7) vond dode moeder

Het toen 7-jarige zoontje van de vrouw vond de volgende ochtend zijn moeder dood in haar slaapkamer. Bij de eis weegt het enorme leed voor de nabestaanden mee, verwoord in de slachtofferverklaringen, alsmede de geschokte rechtsorde, stelt de officier van justitie. Omdat de man volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis heeft, eiste het OM ook tbs met dwangverpleging. In een slachtofferverklaring zei de moeder van het slachtoffer: 'Het voelt alsof er iets geamputeerd is. We waren zo trots op Wendy.'
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.