nieuws

Veel "Overijsselse" internationals verliezen

Overijsselse eredivisieclubs
Overijsselse eredivisieclubs
Op deze interlandavond kwamen verschillende buitenlandse spelers van Overijsselse clubs in actie. Hieronder een overzicht.
Felipe Gutiérrez  speelde met Chili in en tegen Duitsland. Chili, dat op het WK één van de tegenstanders van Oranje is, speelde erg sterk, maar verloor wel met 1-0. De middenvelder van FC Twente speelde de gehele wedstrijd.
Heraclied Jason Davidson stond in de basis bij Australië, dat ook bij het Nederlands elftal in de WK-poule zit. De Socceroos kwamen met 3-0 voor tegen Ecuador, maar na de rode kaart voor invaller Mitchell Langerak werd het nog 3-4 voor Ecuador. Davidson speelde de volle 90 minuten.
Denemarken verloor met 1-0 in en van Engeland. Rasmus Bengtsson (FC Twente) speelde een half uur als invaller, doelman Stephan Andersen (GA Eagles) kwam niet in actie.
Middenvelder Mateusz Klich van PEC Zwolle speelde met Polen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Klich startte in de basis en werd acht minuten voor tijd gewisseld. Hij kon niet voorkomen dat Polen met 1-0 verloor. Eerder vandaag maakte Ryan Thomas al zijn debuut voor Nieuw-Zeeland.
Veel spelers van FC Twente kwamen in actie: zo won Dusan Tadic met de Servische nationale ploeg van Ierland met 2-1. Tadic speelde 81 minuten.

Rasmus Bengtsson speelde de eerste helft van de oefeninterland van Zweden tegen Turkije. De Turken wonnen met 2-1.
Luka Djordjevic was trefzeker voor Jong Montenegro in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Ierland. Zijn ploeg won met 2-1 en Djordjevic scoorde de gelijkmaker.
Torgeir Børven speelde vanmiddag met Jong Noorwegen tegen Jong Tsjechië. Hij viel in de 65e minuut en boekte een 2-1 overwinning.
Roberto Rosales komt later nog in actie met Venezuela tegen Honduras.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.