nieuws

PvdA Dalfsen wil Kasteel Rechteren open voor publiek; gravin niet gevraagd

PvdA: Kasteel Rechteren moet open
PvdA: Kasteel Rechteren moet open
De PvdA in Dalfsen wil dat Kasteel Rechteren open gaat voor het publiek. Het kasteel is in particulier bezit van gravin van Rechteren Limpurg. Ze woont in het kasteel en is niet op de hoogte gebracht van het plan.
"Dit middeleeuwse slot wordt decennia lang in stand gehouden mede met geld van ons allemaal", stelt fractievoorzitter Wiltvank van de PvdA. Hoeveel geld dat is en waaraan dat is gespendeerd, staat niet in het persbericht van de arbeiderspartij.

Ongastvrij of haar goed recht?

Dat het kasteel in particuliere handen is en bewoond wordt doet daar volgens Wiltvank niets aan af. "Als je in Schotland komt wordt je door de baron persoonlijk rondgeleid door zijn vertrekken." Al meerdere malen heeft de gravin laten weten dat het kasteel gesloten blijft voor publiek zolang zij het voor het zeggen heeft. "Dat is niet ongastvrij, maar haar goed recht", zei historicus Ab Goutbeek jaren geleden al eens in een artikel in het Reformatorisch Dagblad. "Bij een gewone villa bel je toch ook niet aan met de vraag of je binnen mag kijken?"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.