nieuws

Ministerie: Luchthaven Twente kan open

Luchthaven voldoet aan eisen ministerie
Luchthaven voldoet aan eisen ministerie
De luchthaven Twente voldoet aan alle eisen voor een heropening en dus geeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu groen licht. Voor- en tegenstanders krijgen vanaf morgen zes weken de tijd om hun zegje te doen over het luchthavenbesluit en de milieueffectrapportage voor de luchthaven Twente.
De toekomst van de luchthaven is al jaren onderwerp van gesprek. Met name de gemeente Enschede en de provincie Overijssel hebben miljoenen euro's geïnvesteerd in de heropening van het vliegveld, waar in 2007 de laatste militaire vliegtuigen gestationeerd waren.

Dagelijks geopend van 6.00 uur tot 23.00 uur

Met het luchthavenbesluit krijgen ADT en de exploitatiemaatschappij de ruimte om de luchthaven te ontwikkelen voor vliegverkeer. Het is de bedoeling dat de luchthaven dagelijks geopend is van 6.00 uur 's morgens tot 23.00 's avonds. In bijzondere omstandigheden kan ook na 23.00 uur gevlogen worden.
Er staan tijdens de inspraakperiode vier bijeenkomsten gepland waar achtergrondinformatie over de plannen gegeven wordt. Die zijn 13 maart in het stadhuis van Enschede, op 20 maart bij Frans op den Bult in Deurningen en op 22 en 23 maart in bezoekerscentrum BUZZterminal in Enschede. Naast informatie over de plannen kan hier ook uitgelegd worden hoe een reactie ingediend kan worden.

Belangrijke hobbel

Volgens voorstanders is met de beslissing van het ministerie een belangrijke hobbel genomen. Maar er kan pas gestart worden als het luchthavenbesluit na de inspraakronde definitief wordt. Daarnaast moet de Europese commissie nog beoordelen of de bijdragen van de gemeente Enschede, de provincie en het Rijk zijn toegestaan en er geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Het is onduidelijk hoe lang dat nog duurt.
Bekijk ook het dossier 'Luchthaven Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.