nieuws

Hardenberg krijgt Jeugdcultuurfonds

Kinderen in de toneelschool
Kinderen in de toneelschool
Kinderen in de gemeente Hardenberg die door geldgebrek niet kunnen meedoen aan culturele activiteiten mogen voortaan een beroep doen op het Jeugdcultuurfonds.
Het Jeugdcultuurfonds is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar, van wie de ouders of verzorgers een laag inkomen hebben, rond het sociaal minimum. Het fonds kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de contributie aan een toneelvereniging of de aanschaf van een muziekinstrument. De gemeente Hardenberg heeft al langer een Jeugdsportfonds, om het kinderen uit arme gezinnen mogelijk te maken toch bij een sportclub te gaan. 

Armoedebeleid

Het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds zijn onderdeel van het nieuwe armoedebeleid van de gemeente Hardenberg, zegt wethouder René de Vent van Hardenberg: "Uitgangspunt is dat kinderen niet de dupe worden van armoede in het gezin. Met  deze fondsen zorgen we dat ze blijven meedoen. Dat is voor kinderen erg belangrijk".
Het Jeugdsportfonds keert per kind maximaal 225 euro uit, het Jeugdcultuurfonds stelt maximaal 425 euro per kind beschikbaar. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.