Geen uitkering voor werknemers failliet Realwork Almelo

Het UWV weigert om 90 medewerkers van het failliete re-integratiebedrijf Realwork een uitkering te geven. Het lijkt er op dat Realwork nooit sociale premies heeft afgedragen.

De uitkeringsinstantie schrijft in een brief aan de werklozen dat ze geen uitkering krijgen. Het UWV schrijft: "Wij hebben twijfels of u bij de werkgever verzekeringsplichtige arbeid verrichte." De gemeente Almelo geeft de werklozen nu tijdelijk leenbijstand en probeert het UWV op andere gedachten te brengen. De oud-werknemers van Realwork zijn woedend. "Ik voel me belazerd", zegt Ivar Tromp.

Van de regen in de drup

De medewerkers van Realwork zaten tot een paar maanden geleden in de bijstand maar moesten van de gemeentes Almelo, Hellendoorn en Rijssen-Holten voor het Zwolse re-integratiebedrijf gaan werken. Als ze dat niet deden zouden ze gekort worden op hun uitkering. "Ik heb nog niet eens een halfjaar werk gehad en nu lig ik er alweer uit." aldus een gedesillusioneerde Tromp.

De oud-medewerkers nemen het de gemeenten kwalijk dat ze nu geen uitkering krijgen. "Dankzij de gemeente en het UWV zitten we in de shit." aldus Mensure Goktas. De medewerkers zeggen dat al vanaf het begin duidelijk was dat er niets deugde van het Zwolse re-integratiebedrijf. Vaak was er geen werk en in december kon het bedrijf de lonen al niet betalen.

Bekijk video 1 in HD op Youtube

Bekijk video 2 in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren