nieuws

20 maanden cel voor neersteken broer op woonwagenkamp Deventer

Het mes waarmee de man stak, is nooit gevonden
Het mes waarmee de man stak, is nooit gevonden
Een 60-jarige man uit Deventer heeft 20 maanden celstraf gekregen voor het neersteken van zijn broer op een woonwagenkamp in Deventer.
Tijdens een ruzie stak de man zijn broer in het gezicht. Het Openbaar Ministerie had 3 jaar en tbs geëist, voor een poging tot doodslag, maar dat is volgens de rechtbank niet bewezen. Wel bewezen is volgens de rechtbank een zware mishandeling. De rechtbank vindt de man niet ontoerekeningsvatbaar, omdat hij niet meewerkte aan onderzoeken, dus kreeg de man geen tbs.

Mes werd nooit gevonden

De poging tot doodslag kon volgens de rechtbank niet bewezen worden, omdat het mes waarmee de man zijn broer stak nooit gevonden is. Daardoor is niet bekend welk mes gebruikt is en hoe lang het lemmet is.
Wel krijgt de man een zwaardere staf dan gebruikelijk voor een zware mishandeling. First offenders, mensen zonder strafblad, krijgen normaal gesproken 7 maanden voor een zware mishandeling. Omdat de man uit Deventer een justitieel verleden heeft van 40 jaar, heeft hij volgens de rechtbank wel een forse straf verdiend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.