nieuws

Kasteel Rechteren Dalfsen vindt PvdA-idee openstelling 'onzinnig'

De gravin van Kasteel Rechteren in Dalfsen vindt het plan van de PvdA dat het kasteel open moet voor publiek onzinnig en onhaalbaar. "Het kasteel is privé en blijft privé", aldus de rentmeester die namens de gravin reageert.
De PvdA wil dat het middeleeuwse kasteel opengesteld wordt voor publiek. Het kasteel heeft volgens fractievoorzitter Wiltvank een enorme attractieve waarde voor de regio.

"Meer openheid moet mogelijk zijn"

Johan Wiltvank, fractievoorzitter van de PvdA, weet dat de gravin zeer gesteld is op haar privacy, maar hoopt toch dat er een mogelijkheid is. Het is niet de bedoeling om in de huiskamer van de gravin te komen, maar meer openheid is iets wat volgens Wiltvank wel mogelijk zou moeten zijn.
De partij heeft niet eerst gevraagd wat de gravin van het idee vindt, omdat zij eigenlijk het antwoord al kennen. Toch hoopt Wiltvank dat door de discussie die het plan oproept het bespreekbaar wordt.

Reactie van de rentmeester

Rentmeester Te Nuyl zegt dat het ongehoord is om zomaar te vragen om bij iemand thuis naar binnen te kunnen kijken en vergelijkt dat met andere landgoederen in de omgeving. Ook daar mogen mensen niet zomaar naar binnen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.