nieuws

Boekhandel Broekhuis wil mega-store in Utrecht overnemen

Eigenaar Kees Schafrat van de Twentse boekhandel Broekhuis wil de Polarevestiging 'Broese' in het centrum van Utrecht overnemen.
De mega-store voor boeken op de Utrechtse Stadhuisbrug is goed voor een omzet van 7,1 miljoen euro en dreigde te gaan sluiten na het faillissement van de Polare-keten twee weken geleden. Boekhandel Broese was een van de 21 vestigingen en komt waarschijnlijk in Twentse handen. Kees Schafrat zegt wél dat contractueel de komende weken de puntjes nog op de i moeten gezet, maar hij gaat er vanuit dat de overname een feit is.

Samen boekhandels open houden

Schafrat is sinds 2009 directeur van Boekhandel Broekhuis met vestigingen in Enschede, Almelo en Hengelo. Hij is ook mede-eigenaar van boekhandel Praamstra in Deventer. Samen met andere sleutelfiguren in de Nederlandse boekenmarkt, zoals Wim Waanders uit Zwolle, wil hij de Polare-vestigingen zoveel mogelijk open houden. Met de overname van Broese kan een belangrijke stap worden gezet, volgens Schafrat.

Schafrat

Kees Schafrat werd in 2009 directeur van de Twentse Broekhuisketen die al elf jaar het predicaat Hofleverancier mag dragen en nam de drie boekwinkels in 2012 over. Hij heeft inmiddels ook een belang in de Deventer boekhandel Praamstra. Met een overname van Broese zou de op twee na grootste bookstore van Nederland in zijn handen komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.