nieuws

Dodenherdenking in Staphorst niet op zondag 4 mei, maar dag eerder

dodenherdenking
dodenherdenking
De dodenherdenking in de gemeente Staphorst heeft dit jaar plaats op zaterdagavond 3 mei. Aanleiding om de herdenking een dag naar voren te halen is dat 4 mei op een zondag valt.
Stichting 4 mei Staphorst is verantwoordelijk voor de organisatie rondom de jaarlijkse dodenherdenking in de gemeente. Het bestuur van de stichting heeft besloten de herdenking dit jaar een dag te vervroegen.

Herdenking op zondag ligt gevoelig

Hoewel het bestuur het karakter van de plechtigheid in Staphorst wel passend vindt voor een zondag, is toch gekozen voor de zaterdag om zoveel mogelijk mensen bij de dodenherdenking te betrekken. Voor veel Staphorsters ligt een herdenking op zondag gevoelig, ook vanwege de organisatorische werkzaamheden die verricht moeten worden.

De opzet van de herdenking is dit jaar hetzelfde als in voorgaande jaren. Om 19.00 uur vindt er een bijeenkomst plaats in de Gereformeerde kerk De Bron in Staphorst. Hieraan werken predikant De Ruiter van de Protestantse Gemeente in IJhorst en leerlingen van het basisonderwijs mee. Aansluitend is er een stille tocht vanaf de kerk naar het Marktplein in Staphorst. Hier wordt bij het monument een plechtigheid gehouden met een toespraak van burgemeester Alssema en het leggen van kransen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.