nieuws

Opknapbeurt flats Hengelo veroorzaakt veel overlast voor bewoners

Bewoners van flats in Hengelo balen van de manier waarop Welbions hun woningen opknapt. Het resultaat is weliswaar mooi, maar de overlast die de verbouwing met zich meebrengt is veel groter dan Welbions had aangekondigd. Veel mensen hebben hun huis tijdelijk moeten verlaten vanwege de werkzaamheden.
Groot onderhoud noemde woningstichting Welbions het. Veel bewoners rekenden op een likje verf of nieuwe kozijnen. Maar in werkelijkheid waren de werkzaamheden veel meer dan dat. Er werden ook keukens vernieuwd, badkamers en toiletten grondig aangepakt en er werd bijvoorbeeld een balkon bij een woonkamer getrokken.
Volgens een aantal bewoners gebeurden die werkzaamheden vaak tegelijkertijd en was er daarnaast ook nog eens geen centrale verwarming. Zij oordeelden dat hun huis onbewoonbaar was en vluchtte de deur uit voor soms meer dan een week.

'Aanloopproblemen'

Welbions geeft aan dat er inderdaad wat is misgegaan bij de aanpak van de eerste blokken maar spreekt van aanloopproblemen. Dat de bewoners het een renovatie noemen is volgens Welbions onterecht. De bewoners denken dat het een geldkwestie is: als er sprake is van renovatie dan krijgen bewoners een hogere vergoeding als ze hun huis uit moeten dan wanneer het alleen gaat om onderhoud.
Inmiddels heeft de klankbordgroep van bewoners goed overleg met Welbions. De woningstichting heeft beloofd de overlast vanaf nu tot een minimum te beperken.
Bekijk de video in HD YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.